6 Mayıs 2015 Çarşamba

DİBEK KAHVESİ

Kahve biz türklerin adımızı bile verdiğimiz vazgeçilmez içeçeğimiz birde onun dibekte yapılan yapımı zor içmesi çok keyifli olanı vardır.Dibek ahşabtan ve taştan olmak üzere ortası oyuk havandır.Kahve çekirdekleri bu havanda en az 10 kiloluk ağırlıklarla dövülür bu işlem esnasında mercan köşkü adındaki bitkiden bir tutamda dibeğin içine atılır ise damakta enfes tad bırakan bi hal alır.Sade içilmesi makbuldür.Bu meşakatli fakat enfes lezzeti bulabileceğimiz çokta yer yok malesef.Gökçeadanın zeytinli köyünde madamın yeri ve izmir foçada şakirin kahvesine yolunuz düşerse mutlaka tadınız.Benim yolum madamın kahvesine düştü madam vefat etmiş fakat  oğlu bayrağı devralmış yunanistandan gelip annesinin yerini işletmeye kahveyi misafirlerine sunmaya devam ediyor.Ne demişler bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardır ozaman hatrımıZ baki olsun dileğiyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder